Program

Program
  • Nowe - październikowe menu

    Zapraszamy na nową - październikową odsłonę naszego menu.

    Slow Food Polska rekomenduje.


    PRZYSTAWKI

    Szpik wołowy // 22,- 

    Śledź (oferta dnia) // 16,-

    Ser Kozik z Mlecznej Drogi z głogiem szkarłatnym i węglem (V),(GF) // 18,-


    ZUPY 

    Grochówka z kiszoną kapustą (GF) // 14,-

    Krem pomidorowo-śliwkowy z borowikami [V],(GF) // 16,- 

    Krem z dyni z wędzoną ricottą (V),(GF) // 14,-

    Flaki cielęce w śmietanie z imbirem, trawą cytrynową, cynamonem i szafranem (GF) // 18 ,-


    SANDWICZE 

    Maślana bułka z zielonym pieprzem:

    burgerem wołowym, pomidorem, sałatą, cebuląogórkami smażonymi w miodzie i majonezem z oleju rzepakowego z góry św. Wawrzyńca // 26,- 

    z grillowanym, wędzonym serem z Wiżajn, ogórkami, sałatą, natką i majonezem z marynowanymi grzybami, (V) // 26,-


    do sandwiczy

    ser Bursztyn // 4,- smażony, wędzony boczek // 6,- smażone jajo // 2,- musztarda ze śliwkami// 4,-


    GŁÓWNE

    Leniwe z Kozim Serem Łomnickim, suszonym jabłkiem, żółtkiem, szałwią i masłem (V) // 26,-

    Bigos z wędzonej gęsi (GF) // 48,-

    Kapusta duszona w białym winie i śmietanie z pomidorami kiełbasą palcówką i wędzonym boczkiem (GF) // 26,-
    z serem Bursztyn (V),(GF) // 24,-

    Pieczona, luzowana golonka z ziemniakami, jabłkiem, cebuląwiórami chrzanu, miodem, imbirem, majerankiem i szałwią (GF) // 38,-

    Biała kiełbasa od Jacka Nowickiego z tartym chrzanem i imbirem, z puree z ziemniaków i jabłek (GF) // 28,-

    Sezonowany stek wołowy ribeye z Czerwonego Angusa, kość szpikowa, masło kaparowo-sardelowe, puree z ziemniaków (GF) // 76 ,-


    DESERY

    Sernik z rokitnikiem i białą czekoladą (V) // 16,-

    Malinowa galaretka z wołowego penisa z anyżowąbitą śmietaną (GF) // 16,- 

    Strucla jabłkowa z pieprzem i tymiankiem i z lodami korzennymi (V) // 24,-

     Gruszka w czekoladzie z pomarańczowym prochem (V),(GF) // 18,-

    Wybór polskich serów: Rubin, Blue Jersey z Rancza Frontiera,
    Bursztyn, 
    wędzony ser z Wiżajn, Kozi Ser ŁomnickiWędzona Rita
    gąszcz z pigwowca i cebuli z pieprzem (GF) // 28,- 


    (V) – wegetariańskie [V] – wegańskie (GF) – bezglutenowe (LC) – niskowęglowodanowe                                                                                                         


  • POTAŃCÓWKA MIĘDZYPOKOLENIOWA

  • Pożegnalny koncert FROZEN BIRD

  • Ruchoma biblioteka gier planszowych

  • Rekomendacja SLOW FOOD Polska

  • MOTYF 2014

  • OPEN IMPRO.03.MODEL STANDARDOWY

  • Premiera piwa Jasny Grom z Browaru PERUN

  • ZABAWA TANECZNA / przyśpiewki mazurkowe